Ristiinan Pallo on loppuvuodesta 1999 RP-82:n ja FC Ristiinan ”raunioille” perustettu, ja toiminnan vuonna 2000 aloittanut ristiinalainen aktiivinen jalkapalloseura. RiPa:n toiminta keskittyy erityisesti juniorijalkapalloiluun, ja harrastajamäärissä onkin päästy varsin mukavaan kasvuun. Seurassa on tällä hetkellä (tilanne 31.12.2018) 186 rekisteröityä, Suomen Palloliiton pelipassin omaavaa pelaajaa. Heistä juniori-ikäisiä on reilut 140.

Tulevalle kesälle Ristiinan Pallosta lähtee kilpailemaan Kaakkois-Suomen piirin sarjoihin runsaasti joukkueita, kaikkiaan kuusi. Kilpailutoiminnan kärkenä on seuran edustusjoukkue, joka mittelee nyt kolmatta kauttaan piirin korkeimmalla tasolla, Kaakon Kolmosessa.

Lisäksi piirin sarjoissa pelaavat miesten kakkosjoukkue (Vitonen), naisjoukkue (7 v 7 –sarja) sekä juniorijoukkueista P14, T13, P12 ja P10. Nuoremmat joukkueet hakevat vauhtia kilpailutoimintaan Mikkelin seudun junnuliigasta sekä eri turnauksista, ja tietenkin omasta harjoitustoiminnastaan.

RiPa:n toiminnassa on mukana suoraan tai välillisesti (paitsi pelaajina, myös valmentajina, joukkueenjohtajina, huoltajina, vanhempina jne.) reilusti yli 300 henkilöä, Seuran tavoitteena on luoda mielekäs toimintaympäristö kaikille mukanaolijoille, on jalkapallo sitten ensisijaisesti harrastus- tai kilpailutoimintaa. RiPa tekee myös aktiivista yhteistyötä muiden Mikkelin seudun jalkapalloseurojen kanssa.