Entertainment

Ristiinalainen 22.2.2018:

Ristiinan Pallon miesten joukkue on tämän kauden KaakkoisSuomen piirin mestari futsalissa. RiPa nappasi tarvittavat pisteet viime viikonlopun kauden päättäneestä turnauksesta Luumäellä, ja pääsi näin juhlimaan sarjan mestaruutta. Lauantain peleissä RiPa:n ensimmäisenä vastustajana oli kotijoukkue LuPo. Ottelu alkoi ristiinalaisittain lupaavasti, kun ensimmäisen vartin jälkeen peli oli RiPa:lle numeroissa 2-0 Mikko Suihkosen ja Miikka Oinosen maaleilla. Juuri ennen taukoa LuPo kipusi maalin päähän ja toisella jaksolla tuli tasoihin 24. peliminuutilla. Tämän jälkeen pelin ainoat tilastomerkinnät olivat Suihkosen ja Oinosen saamat varoitukset, joten pisteet jakoon 2-2 lukemin. Mestaruus RiPa:lle ratkesi jo ennen omaa viimeistä peliä, kun ainoana ristiinalaisten ykkössijaa uhannut UP13 (Union Plaani) Heinolasta kärsi omassa ottelussaan 3-2 tappion lappeenrantalaiselle FC Parrulle. Näin RiPa pääsi omaan otteluunsa Parrua vastaan vailla paineita, sillä UP oli neljän pisteen takaa-ajomatkalla, eikä näin ollen pystynyt enää saamaan eroa kiinni. FC Parrua vastaan RiPa joutui avausjaksolla kahdesti takaa-ajajaksi mutta tuli molemmilla kerroilla tasoihin, ensin Oinosen ja sitten Miika Kokkosen maaleilla. Ennen taukoa Parru kuitenkin onnistui vielä menemään 3-2 johtoon. Ja heti toisen jakson alussa vastustaja teki jo neljännen maalinsa. Jakson jälkimmäisellä puoliskolla RiPa pystyi nousemaan tasapeliin Oinosen ja kaksi minuuttia ennen loppua osuneen Jere Uusitalon maaleilla. Näin siis piste myös toisesta pelistä. RiPa päätyi sarjavoittajaksi 29 pisteellä. Toiseksi sijoittunut UP13 keräsi 27 ja pronssisijalla palkittu FC Parru 25 pistettä. RiPa:n pisterohmu kaudella oli Miikka Oinonen, joka nakutti kymmenessä pelissä tehot 35 maalia ja 11 syöttöä, yhteensä 46 pistettä. Seuraavaksi tehokkaimmat olivat Jesse Paasonen (13+17=30) ja Erno Mäkeläinen (9+14=23). Naisjoukkueella mahdollisuus samaan RiPa:n naiset tavoittelevat niin ikään futsalin piirinmestaruutta. RiPa lähtee sarjakärkenä kauden viimeisiin otteluihin, jotka pelataan tulevana lauantaina Sammonlahdessa Lappeenrannassa. Asetelmat otteluihin ovat ristiinalaisittain kohtuullisen maukkaat, sillä RiPa:lle riittää kahdesta pelistä yhteensä kaksi pistettä mestaruuden varmistamiseen. Otteluissa RiPa kohtaa ensin PeKa:n Kotkasta ja jälkimmäisessä pelissä FC KTP:n samasta kaupungista. Näistä jälkimmäinen vastustaja on ainut joka voi RiPaa enää uhata, mutta vain siinä tapauksessa että KTP onnistuu voittamaan molemmat pelinsä. RiPa lähtee peleihin 24 pisteellä, FC KTP:llä pisteitä on ennen viikonloppua 19. Niko Takala

 

Ristiinalainen 1.3.2018:

Eivät jääneet Ristiinan Pallon naiset ”pekkaa pahemmiksi”, kun viime viikonloppuna pelattiin Kaakkois-Suomen futsalin naisten piirisarjan viimeiset ja ratkaisevat ottelut Lappeenrannassa. RiPa:n miehet valloittivat piirinmestaruuden viikkoa aiemmin ja nyt naiset yltivät hienosti samaan saavutukseen. RiPa Naiset kohtasi viimeisessä turnauksessa PeKa:n ja FC KTP:n, molemmat kotkalaisia joukkueita. Turnaukseen lähdettiin siinä mielessä herkullisista ristiinalaisasetelmista, että jo yhdellä pisteellä olisi tarrattu tiukasti mestaruuteen, ja kaksi toisi sen varmasti. Haastetta toi kuitenkin se, että joukkueen kolme tärkeää pelaajaa (Emmi Eronen, Sanni Piispa ja Viivi Kivinen) olivat ratkaisupelien aikaan rippikoululeirillä isosina. Ristiinalaiset tarrasivat kuitenkin heti ensimmäiseen tilaisuuteensa mestaruuden ratkaisemiseksi, kun RiPa vei voiton sarjajumboksi jäänyttä PeKa:a vastaan selkein 6-1 (2-0) luvuin. RiPa:n mestaruuden varmistaneen voiton toivat Katariina Laamasen hattutemppu sekä kertaalleen maalipuiden väliin osuneet Eider Ramos Oyarzabal, Noora Niemi ja Anni Suutari. Toiseen otteluun lähdettiin siis ristiinalaisittain vailla paineita, kun varma mestaruus oli jo taskussa. Kotiturnauksessa RiPa onnistui FC KTP:n kukistamaan 3-2, mutta tällä kertaa sarjakakkoseksi sijoittuneet kotkalaiset olivat liian väkevä vastus, ja kausi päättyi RiPa:n osalta 1-5 tappioon. RiPa:n ”lohdutusosuman” iski Pinja Jääskeläinen. Kausi meni siis ristiinalaisittain niin sanotusti ”putkeen”. Joukkue voitti 12 ottelusta yhdeksän ja kärsi kolme tappiota. Kun sarjassa toiseksi sijoittunut FC KTP pelasi saldolla kahdeksan voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota, niin joukkueiden välille jäi lopulta niukat kaksi pistettä RiPa:n eduksi (27-25). Maaliero RiPa:lla päätyi 20 osumaa plussa puolelle luvuilla 37-17. Tehokkaimmat pelaajat ristiinalaisilta olivat Eider Ramos Oyarzabal 12 pisteellä (9 maalia ja 3 syöttöä), Emmi Eronen 9 (7+2) sekä Sanni Piispa 7 (6+1) ja Anni Suutari 7 (4+3). Kauden kaikissa 12 pelissä olivat mukana urakoimassa Suutari, Ramos Oyarzabal, maalivahti Hanna Kokko sekä joukkueen kapteeni Annukka Manninen. Seuraavaksi joukkue alkaa valmistautumaan kesän pelikauteen. Tulevana kesä- nä RiPa Naiset pelaa tutusti Kaakkois-Suomen piirisarjaa pienpeli-sarjassa, eli 7 vs 7 pelejä puolikkaalla kentällä. Kesän jalkapallosarjaan RiPa Naiset lähtee puolustamaan edelliskauden pronssisijaa

 

Jaa

Leave a Reply