Edustus

Menneellä kaudella Kaakon Nelosessa kolmanneksi sijoittunut Ristiinan Pallo siirtyy Kolmoseen kaudeksi 2017. Mahdollisuus sarjapaikkaan avautui kun piiri haluaa laajentaa Kolmosen 12 joukkueen sarjaksi.

– Olemme viime vuosina tehneet työtä koko seuran toiminnan kehittämiseksi niin junnupuolella kuin edustusjoukkueessakin. Edustuksen pelaaminen Kolmosessa on tässä työssä looginen jatkumo, sanoo RiPa:n puheenjohtaja Niko Takala.

– Täydennysmenettelyn kautta paikkaa meille tarjottiin, ja halusimme vastata haasteeseen.

RiPa:n edustusjoukkue on pelannut viimeiset kolme vuotta valmentaja Jukka Gråstenin ohjaksissa nousujohteisesti. Oman laadukkaan tekemisen lisäksi seuraavallakin kaudella lisähartioita toimintaan tullaan saamaan MP:n kanssa jatkuvasta yhteistyöstä.

– Tämä yhteistyö on meille todella tärkeä. Muutoin meillä ei olisi riittävän laaja pelaajarinki, jotta saataisiin Kolmosen kausi kunnialla läpi, Gråsten ynnää.

Töitä joukkueella on kuitenkin vielä edessä pelaajahankinnassa.

– Kun sarjataso nousee, nousee myös vaatimustaso. Onneksi oma runkopelaajistomme on jatkamassa, joka on erittäin tärkeää. Mukaan tarvitaan jokainen, joka päättyneellä kaudellakin oli mukana. Heidän ja MP-yhteistyön lisäksi tarvitsemme kuitenkin vielä jokusen profiili-pelaajan, se on ihan selvää, Takala linjaa.

Junioripuolella Ristiinan Pallon pelaajamäärien kasvu on ollut hyvää, tällä hetkellä seuralla on 140 pelipassin omaavaa juniori-ikäistä poika- ja tyttöpelaajaa. Kaikkiaan rekisteröityjä pelipassipelaajia RiPa:lla on 170. Nykyisten joukkueiden lisäksi suunnitelmissa on kakkosjoukkueen kokoaminen Kaakon Kuutoseen.

Nelosen voittanut mikkeliläisseura FC-84 on jo ilmoittanut ottavansa voiton myötä tulevan paikan Kolmoseen. Näin Kaakon Kolmosessa on ensi kaudella kolme mikkeliläisjoukkuetta, kun samaa sarjaa pelaa myös SavU. RiPa:n lisäksi Nelosesta Kolmoseen on lähdössä myös lappeenrantalainen Virky, joka sijoittui syksyllä päättyneessä sarjassa toiseksi.

– Myös Virky ja Kultsu FC/2 (Kolmosessa viimeiseksi jäänyt joukkue) ilmoittivat ottavansa paikat vastaan, kertoo Palloliiton Kaakkois-Suomen piirin kilpailupäällikkö Paavo Kurkaa.

Piirihallitus päättää lopullisesti täydennysmenettelyistä kokouksessaan ensi viikon maanantaina 7.11.

Jaa